Ruilen en Retourneren

Je hebt bij Christine le Duc het recht om binnen 30 dagen, zonder opgave van redenen, een artikel retour te sturen (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in een winkel doet, tenzij anders vermeld. Om je retourzending snel te laten verlopen kun je eenvoudig gebruik maken van ons retour portal.

Na het herroepen van je bestelling, dien je de artikelen uiterlijk binnen 30 dagen na het melden van de herroeping retour te zenden.

Door je retourzending van tevoren aan te melden kan jouw retourzending snel in behandeling worden genomen.

Zowel kleding als de overige artikelen kun je bij Christine le Duc retourneren. Let bij het retourneren van je bestelling dat je retourzending aan de volgende eisen voldoet:

  • Het product zit in de - voor zover redelijkerwijs mogelijk - originele staat en fabrieksverpakking
  • Het product is compleet

Bij elke levering ontvang je een afleverings- en retourbon. Om gebruik te maken van je herroepingsrecht, is het voldoende om deze bon mee te sturen. Je kunt ook door het invullen van het herroepingsformulier aangeven dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht. Je bent echter niet verplicht het herroepingsformulier te gebruiken, want ook zonder het formulier geldt het herroepingsrecht.

Terugboeking bedrag
Met het toepassen van het herroepingsrecht vervalt niet je eventuele betaalverplichting. Je zult wel binnen de gestelde termijn moeten betalen. Is door het retour verwerken in onze administratie een tegoed ontstaan en heb je de bestelling vooraf met Ideal betaald, dan storten wij dit direct terug. Als je de gehele bestelling retour stuurt, vervallen de verzendkosten. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij ons hebt betaald.

In het algemeen geldt dat we het aankoopbedrag uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding, restitueren. Ontbinding ontstaat vanaf het moment dat je ons op de hoogte hebt gebracht van het herroepen van de aankoop.

Let op! De volgende artikelen kunnen, in verband met hygiëne, niet geretourneerd worden (dit is tevens wettelijk zo bepaald):

  • Pruiken
  • Strings
  • Catsuits
  • Panty’s en kousen
  • Alle sextoys waaronder vibrators en dildo’s
  • Condooms, tabletten, glij- en massagemiddelen en cremes

Bovengenoemde artikelen kunnen enkel geretourneerd worden wanneer het artikel defect blijkt te zijn. Defecten dienen binnen 30 dagen na ontvangst bij Christine le Duc te worden gemeld. Dit kun je doen door middel van ons retour portal.

Retourneren
Je kan het pakket (ongefrankeerd / gratis) terugsturen naar:

Christine le Duc
Afdeling Retouren
Antwoordnummer 34
9640VB Veendam

Je dient de originele factuur of pakbon mee te sturen. Mocht je deze niet hebben ontvangen, dan graag in ieder geval een briefje met het ordernummer en of adresgegevens meesturen. Op de pakbon van je bestelling vind je tevens ook een label met een retouradres en retourinstructies. Indien je de hele bestelling retourneert zullen na ontvangst van je bestelling, de oorspronkelijke verzendkosten op de factuur worden verwijderd.

Retourneren in een Christine le Duc winkel
Het is helaas niet mogelijk om via de site bestelde artikelen te retourneren of te ruilen in één van onze winkels. Wanneer je artikelen via de winkel had besteld dan dien je deze daar ook weer aan te bieden voor het retourneren of te ruilen.

Annulering van je bestelling
Iedere bestelling kan zonder opgave van redenen geannuleerd worden. Mits deze bestelling nog niet is verzonden. Zodra je bestelling is verzonden, ontvang je van Christine le Duc een verzendbevestiging. Wil je je bestelling annuleren nadat je een orderbevestiging hebt gehad? Beantwoord dan je orderbevestiging of neem telefonisch contact met ons op of vul het retour portal in. De annulering van de order zal per e-mail bevestigd worden. Zodra je verzoek tot annulering door ons is bevestigd, restitueert Christine le Duc het betaalde bedrag uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding (herroeping).

Om te annuleren (herroepen) kun je ook gebruik maken van het Modelformulier herroeping. Je hebt hiervoor 30 dagen de tijd.

 

Modelformulier Herroeping

Het modelformulier voor Herroeping kun je hier downloaden: herroepingsformulier

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 6 van 8

Artikelen in deze sectie

Stuur ons een e-mail
Wij proberen je e-mail op werkdagen binnen 4 uur te beantwoorden.